Створений Еммою Січер, проект під назвою «Від Peel to Peel» пропонує абсолютно нове екологічно чисте рішення для упаковки їжі. Що робить цю упаковку унікальною, це той факт, що вона виготовлена ​​з бактерій та дріжджів.

Як створюється ця стійка упаковка

Sicher поєднав харчові відходи з бактеріями та дріжджами шляхом ферментації мікробної целюлози та створив симбіотичну культуру. Для створення стійкого матеріалу для упаковки харчових продуктів різноманітні овочеві та фруктові клаптики просочилися у воді з скобі та оцтовою сполукою.

Мікроорганізми всередині симбіотичної культури перетворюють вітаміни та фруктозу (знайдені в клаптиках) у чисту целюлозу, поки не утвориться желатиновий матеріал. Ця суміш залишається відпочивати до двох -чотирьох тижнів, залежно від бажаної товщини.

Після цього залишається сушитися при кімнатній температурі. Після висушеного суміш утворює напівпрозорий аркуш стійкого матеріалу, що нагадує пластику, папір або шкіру. Цей стійкий матеріал також містить кольорові пігменти для формування візуально привабливого кінцевого продукту.



Щоб створити цей унікальний матеріал у різних кольорах та текстурах, Sicher експериментував з різними фруктами та овочами, такими як буряк, яблука, картопля, пивний хмель та виноградна помах. За допомогою цього інноваційного проекту Sicher хоче, щоб харчова промисловість почала ставитися до упаковки харчових продуктів як натуральної шкірки для предметів, що містяться всередині.

Натхнення для проекту

Сішер надихнув італійський дизайнер Бруно Мунарі, який сказав, «Природа — це перший виробник упаковки у світі: кожна шкірка, оболонка або шкіра мають на меті захистити її вміст». Маючи на увазі це, дизайнер вирішив розробити упаковку, яка сама по собі відповідає природному принципу діловодства як шкірки для її змісту. Дизайнер має на меті знову наблизитися до природи, пропонуючи екологічну та біологічно розкладану альтернативу тому, що харчова промисловість зараз використовує для упаковки продуктів харчування.

Однак, завдяки своїй високій гідрофільності, ця стійка упаковка не підходить для стримування речовин на водній основі або нафтової нафти. Тому його потрібно лікувати бджолиним воском або природними непроникними оздобленнями, щоб зробити його більш універсальним.

За допомогою проекту «від шкірки до шкірки», Сішер сподівається, що люди зрозуміють важливість біологічно розкладаного матеріалу для упаковки харчових продуктів та замінить традиційну пластикову та паперову упаковку на цей новий стійкий пакувальний матеріал.

від пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr
від пільг-пільг-упаковки на Емму Січервід пільг-пільг-упаковки на Емму Січер
Зображення: Tumblr

Через: Dezeen

Слідкуйте за Homecrux у Google News!