Pontus Törnq, шведський дизайнер продуктів з університету Лунда, створив біологічно розкладається матеріал з картопляного крохмалю для виготовлення одноразових продуктів для харчової промисловості. Цей 100-відсотковий екологічно чистий продукт, що називається картопляним пластиком, здатний розкладатися на поживні речовини для ґрунту протягом всього двох місяців, коли він врешті-решт закінчується на природі.

Цей біологічно розкладаний матеріал складається з картопляного крохмалю та води. Обидва інгредієнти змішуються разом у рівній пропорції і подальше нагріваються, поки не загусне. Потім товсту речовину виливають у форми і піддаються нагріванням, поки не утвориться сухий компактний шматок.

Новий матеріал схожий на термопластичний і його можна легко формувати в соломинку, котлети та соляні пакети. Його здатність стискатися в будь -яку форму під теплом і тиском відкриває багато можливостей дизайну. Оскільки екстремальна тепла не потрібна, його можна сформувати з пластиковими формами. Це означає, що їх вартість виробництва буде значно менша порівняно з, якщо форми будуть виготовлені з металу.

Натхнення

Оскільки пластик дешевий, в упаковці використовується величезна кількість пластикових продуктів. Пластик має можливість тривати до 450 років, але його використання в повсякденній основі становить лише 20 хвилин. Завдяки цьому, велика кількість пластику циркулює в нашому середовищі-і головна кількість походить від продуктів промисловості швидкого харчування.



Щоб змінити це, Понт придумав екологічну альтернативу для упаковки їжі. Понт родом із Швеції, де вони мають великі картопляні ферми. Ось чому він, хоч картопляний крохмаль був би найбільш підходящим ураженням для створення стійкого замінника пластику.

Як це інакше

Цей проект може не зупинити всіх від засмічення, але біологічно розкладається пластик не матиме шкідливого впливу на навколишнє середовище. Оскільки цей матеріал виготовлений з того, що виходить з нашої землі, він здатний розкладатися в ґрунті без будь -яких ризиків для природи.

Продукти, виготовлені з картопляного пластику, не рекомендуються використовувати більше одного разу, як заяву, щоб поставити під сумнів потужність нашого щоденного використання одноразових продуктів. За цей винахід Pontus отримав нагороду Національної переможця на змаганнях з нагороди Джеймса Дайсона 2018 року.

картопляний
Зображення: Премія Джеймса Дайсона
картоплянийкартопляний
Зображення: Премія Джеймса Дайсона
картоплянийкартопляний
Зображення: Премія Джеймса Дайсона
картоплянийкартопляний
Зображення: Премія Джеймса Дайсона

Через: Jamesdysonaward

Слідкуйте за Homecrux у Google News!